OSHO NO – MIND® / stressivaba mõistuse kogemise praktika

Osho No-Mind®meditatiivne teraapia kestab 7 järjestikust päeva 25 – 31. märts, iga päev 2 tundi.

Kui Sa oled juba meditatsiooni teed käinud ja tead, mis on vaikne vaikus, siis ometi võib OSHO No – Mind pakkuda Sulle üllatusi – see vaikus, mida Sa selle protsessi jooksul koged, on väga eriline.

*

Samuti mõjub see meditatiivne teraapia uskumatu puhastusväega, kui Sa tunned, et pea on mõtetest “paks”, et muremustrid ja vanad harjumuspärased “mõttevanglad” ei lase Sul oma päevades rahu tunda. Ärevus on võtnud maad… Su mõtted on hakanud Sind hirmutama: Kuidas Sa nüüd edasi saad? Kuhu Sul minna? Mida edasi ometi teha? Kuidas lahendada see olukord?….

See meditatiivne teraapia, mille valgustunud müstik Osho on teaduslikult loonud, on aidanud paljudel inimestel kogeda stressivabad puhast mõistust ja võimaldanud taas oma päevadest kergust tunnetada.

Selle protsessi käigus on tekkinud ka ootamatult värskeid uusi ideid ja olukorra lahendeid, sest nüüd on selleks ruum, koht – enne oli kõik hõivatud. See on sama, kui näiteks klaasis on vana tee ja Sa tahad uut sinna valada. Ei saa ju teha seda enne, kui vana on väja valatud. Nii palju, kui teed tühja ruumi, nii suure võimaluse annad UUELE oma elus.

*

“See on üks kõige ekstaatilisemaid meditatsioone, mis eales olnud on”, ütleb Osho.
Eemaldades oma mõtteprügi, leiad end muutumas kergeks ja elavaks. Vabastad end mõtete orjusest ja avaned uudsusele, värskusele. See meditatsioon võimaldab kogeda erilist vaikust, puhkust ning lõõgastust.

*

TEHNIKAST LÄHEMALT

Osho No- Mind koosneb kahest osast: : 1 tund Gibberishi + teine tund vaikset sisevaatlust.

Iidse tehnika – Gibberishi, loojaks on valgustunud munk Jabar ja tänu selllele tehnikale valgustusid tema ajal paljud inimesed. Gibberishi põhjalik kirjeldus on SIIN
*

Lühidalt – mis on Gibberish?

*

See on keel, mida olemas ei ole või mida sa ei tea. Kui sa ei tea hiina keelt, siis räägid hiina keeles; kui sa ei tea prantsuse või hindi keelt – võid rääkida prantsuse või hindi keeles…

Selles teadmata-tundmata keeles saad öelda välja kõik, mis on jäänud välja ütlemata – ülemusele, armsamale, vanematele…. Nii halb kui ka hea. Ja lisaks on mõtetes palju igasugust prügi, millest vabanemine annab võimaluse millelegi uuele, värskele, puhtale, nagu juba eespoolgi kirjas….

*

Teine tund on vaikus ja liikumatus – istumine vaikuses, energia sissepoole kogumine – justkui jõuaksid koju. See on sisevaatlus, kus „olete valmis minema kogu oma teadvuse ja kogu eluenergiaga sissepoole, valmis liikuma oma olemuse keskpunkti poole. See on see, kust olete tulnud, ja kuhu kõik kord tagasi pöörduvad. Ja kõige sügavamas punktis olete buddha. Buddha tähendab lihtsalt tunnistamist, puhast tunnistamist. Lihtsalt tunnistaja: keha on olemas, mõistus on olemas, aga te pole kumbki. Te olete eraldi jõud, mis tuleb keskusest ja keskus on ühendatud igavikuga. See ei tea sündi ega surma. See buddha on teie ülim potentsiaal, teadvuse kõige kõrgem Everest. Suur on selle hetke hiilgus” / OSHO/

*

MILLAL ON OSHO NO-MIND TERAAPIAT HEA TEHA?
– kui tahad tunnetada täiesti erilist vaikust ja meditatsiooni sügavust
– kui Su pea on mõtlemisest väsinud ja Sa ei taha olla enam oma mõtete ohver
– kui Sa tahad endalt maha raputada need vanad taksitavad mõtteseosed, mis takistavad ja vaevavad Sind
– kui Sul on uneprobleemid

*

AJAKAVA:

25 märts kl 18.55 – 21.10
26 – 31 märts kl 18.15 – 20.15

*

HIND 95 eur

*

REGISTREERU: meditatsioonikool@gmail.com

*

JHENDAB

Chandini Sarita, rahvusvaheliselt litsentseeritud meditasiooni õpetaja ja terapeut, kes on juhendanud meditatsioone ka Punes, Osho Rahvusvahelises Meditatsiooni Keskuses Indias.

Lisaks Eesti Meditatsiooni Kooli asutamisele ja juhtimisele, on Sarita ka Eesti Osho Meditatsiooni Keskuse üks asutajaist ning juhtidest.

Sarita isiklik meditatsioonitee algas juba 2006 aastal ja meditatsiooni gruppe on ta juhendanud juba kümmekond aastat. Samuti meditatiivseid teraapiad.

Erialat on Sarita psühholoog, psühhoterapeut, nõustanud inimesi rohkem kui 30 aastat ning pakkunud psühholoogilisi koolitusi juba aastast 1997.